Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Leon - Vrijdag 8 April 2022

  Zwenkwielen monteren / bureaustoelwielen monteren

  Wij hebben diverse krasvrije wielen in ons assortiment. Zwenkwielen zijn bijna altijd bevestigd met een stift. We merken dat het kiezen van de juiste stiftmaat en het verwijderen of monteren van zwenkwielen soms wat vragen oproept. Daarom leggen we dit graag uit.

  De juiste stift kiezen

  Wanneer je een zwenkwiel gaat verwijderen zal je zien dat het wiel in de stoel bevestigd is met een stift. Dit kan een stift met schroefdraad zijn of een stift met klemring. Beide kanten van de stift kunnen variëren van maat. De onderkant van de stift gaat in het wiel, de bovenkant in de stoel.

  Wanneer je de wielen bij Scratch no More bestelt, raden wij aan altijd nieuwe stiften mee te bestellen. Dit omdat al onze stiften in al onze wielen passen. De onderkant van de stift is namelijk maat 10, net als het gat van het wiel waar deze stift in gaat.

  Om de juiste stiftmaat te bepalen meet je de diameter van het gedeelte van de stift dat in de stoel gaat nauwkeurig op met een schuifmaat. Dit geldt voor zowel een stift met schroefdraad als een stift met klemring. De maat is dan gelijk aan de diameter van de stift in millimeters. Bij bijvoorbeeld een diameter van 10 mm is de stiftmaat 10, of bij schroefdraad M10.

  uitleg bij zwenkwiel montage

  Montage van zwenkwielen

  Wanneer je de wielen met stiften bij Scratch no More bestelt, zorgen wij ervoor dat de stiften in de wielen geperst zijn. Hierdoor is het lastigste van het monteren van de wielen al gedaan. Als je het wiel monteert verwijder je uiteraard eerst het oude wiel. Vaak trek je het wiel er makkelijk af. Het kan wel voorkomen dat het wiel loskomt en de stift vast blijft zitten in de stoel. De eenvoudigste manier om de stift te verwijderen is door deze vast te grijpen met een tang. Vervolgens tik je zachtjes met een hamer tegen de tang. Je zult zien dat de stift gemakkelijk loskomt. Tot slot druk je het wiel met de stift in de stoelpoot.

  In onderstaande video laten we zien hoe je stiften en wielen meet en monteert:

  News & updates

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »