Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Leon - Zaterdag 1 Juni 2024

  Bank impregneren

  Je bank impregneren tegen vuil & vlekken

  Bij nieuwe banken wordt vaak de optie geboden om deze te laten impregneren door de leverancier. Dit zorgt ervoor dat je bank onzichtbaar vlekwerend en waterafstotend wordt tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Je kunt natuurlijk ook zelf je bank impregneren, vandaar deze blog. Daarnaast adviseren wij je om je bank ook te impregneren na een grondige schoonmaakbeurt zodat de beschermlaag opnieuw wordt aangebracht.

   

  Gebruikte bank impregneren?

  Indien het een gebruikte bank betreft dan dien je deze eerst goed te reinigen. Stofzuig de bank goed en reinig de bank daarna met de Textile cleantex. Is de bank zwaar vervuild? Maak dan gebruik van de textile power cleaner

   

  Zelf je bank impregneren

  Je bank impregeneren kan beginnen zodra de bank volledig schoon is. De Textile Protector is een textielbeschermer die alle soorten textiel optimaal beschermt tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. De spray maakt stoffen onzichtbaar vlekwerend en waterafstotend. Één bus textile protector is goed voor het impregneren van 2 á 3 zitplekken. Houd de spuitbus tijdens het spuiten rechtop en spuit op +/- 20/30 centimeter afstand in gelijkmatige banen. Ventileer de ruimte goed tijdens het aanbrengen en blijf de ruimte nog 3 uur ventileren na het aanbrengen. De totale droogtijd is +/- 12 uur. Daarna is de bank goed voorbereid tegen vuil en vlekken.

  Zelf je bank impregneren met textile protector

   

  Reinigen en impregneren in één set

  Omdat het vaak voorkomt dat een bank zowel gereinigd als geimpregneerd moet worden is dit in één combinatie set te verkrijgen. De Textile Care Kit bevat naast Cleantex en de Textile Protector ook een Reinigingswashand en doek. Een totale reinigings en impregnatie set is wel zo handig. 1 set is textile care kit is goed voor het reinigen en impregneren van 2 á 3 zitplaatsen. De Textile Care Kit XL is goed voor 5 á 7 zitplaatsen.

  Bank impregneren met Textile Care Kit XL

  Hoe vaak moet je een bank impregneren?

  Om te controleren of je bank op dit moment geimpregneerd moet worden kun je het beste een paar druppels water op je stoffen bank laten vallen. Trekken deze druppels direct in het stof, dan moet de bank geimpregneerd worden. Blijven de druppels liggen, dan is de bank goed geimpregneerd.

  Afhankelijk van het gebruik zal de bank tussen de 1x per jaar en 1x per 2 jaar geimpregneerd moeten worden.

   

  Ben je te laat? En heb je al vlekken?

  Het impregneren van de je bank heeft als voornaamste doel om vlekken en vuil te voorkomen. Ben je al te laat? Geen probleem, ook dan kunnen wij helpen. Afhankelijk van de sterkte van de vlek adviseren wij gebruik te maken van de textile Textile cleantex of bij ernstige vervuiling de Textile Textile Power Cleaner. . Twijfel je of je het er uberhaupt uit kunt krijgen? Mail ons dan even vooraf.

  Leren bank impregneren?

  Bovenstaande ging over het impregneren van textiel / meubelstof, maar ook een leren bank kun je goed impregneren tegen vuil en vlekken. De Leather Protector Spray van Royal Furnture Care is uitermate geschikt voor geschuurde ledersoorten zoals nubuck, suède, vintage en pilotenleder.

  • Wagenmans Wonen

   Geplaatst op dinsdag 9 januari 2024 09:47

   Bij gebruik van de spuitbussen is impregneren buiten geen probleem, echter wordt het niet geadviseerd dit buiten te laten drogen in de vrieskou.

  Toon meer

  News & updates

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »