Vilt onder stoel

  • Geplaatst op
  • Door Leon
  • 0
Vilt onder stoel

Wil je vilt onder stoel plaatsen om krassen aan je vloer te voorkomen? Er zijn diverse soorten vilt voor onder de stoelen. Afhankelijk van het type stoel kun je kiezen tussen schroefvilt, meubelglijders, zelfklevende viltjes en viltstroken.

Schroefvilt onder stoel

Schroefvilt is bij ons het meest verkochte vilt voor onder stoelen en banken. Deze grijze schroefvilt is leverbaar in diverse afmetingen. Deze vilt is leverbaar met een diameter van 18, 20, 24, 28 en 35 mm.

 

Het grote voordeel van schroefvilt is dat deze vastgedraaid worden in de poot en daardoor goed vast zitten aan de stoel en / of bank. Dit is goed te doen bij poten van hout, of poten waarbij de mogelijk tot schroeven mogelijk is. Diverse fabrikanten maken dit mogelijk waardoor het ook bij niet houten poten kan. Echter is het niet altijd mogelijk en dan kom je uit bij de zelfklevende viltjes of bij de viltstroken die je zelf op maat moet knippen.

 

Schroefvilt

 

Meubelglijders nylon

De witte nylon meubelglijders zijn voorzien van een spijker en leverbaar in 20, 25 en 30 mm doorsnede. Plaats dit type vilt onder stoel door middel van de spijker met nylon in de stoelpoot te slaan.

 

Nylon meubelglijders / vilt onder stoel

 

Zelfklevend vilt onder stoel

Je kunt het beste zelf klevend vilt onder stoel plakken als het oppervlakte goed is ontvet. Dit omdat het in tegenstelling tot het schroefvilt en de meubelglijders geen andere houvast heeft dan het kleefmiddel. Daarnaast moeten de contactpunten voor het beste resultaat recht en vlak zijn.

 

Zelfklevend vilt is leverbaar in een diameter van 17 mm, 22 mm en 28mm en alleen leverbaar in het bruin.

 

 

Vilt op maat knippen

Viltstroken zijn er om zelf op maat te knippen. Daardoor passen ze vrijwel altijd bij de oplossing die jij in gedachten hebt. Qua werking zijn ze gelijk aan de het kopje zelfklevend vilt onder stoel. De contactpunten moeten voor het beste resultaat recht en vlak zijn en ook de ondergrond moet ontvet zijn. De stroken zijn leverbaar in 10x100cm en 5x100cm. Bij 10x100 cm krijg je 1 strook en bij 5x100 cm krijg je 2 stroken. In oppervlakte zijn ze dus gelijk aan elkaar en daarom in prijs ook. Deze vilt onder stoel stroken zijn leverbaar in het wit en bruin.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.