Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Leon - Woensdag 30 December 2020

  Vintage leer onderhouden

  Vintage leer

  Vintage leer is populair. De naam Vintage leer wordt steeds vaker gebruikt. Te pas en te onpas, dat wel. Je kunt het eigenlijk zien als een soort marketingnaam voor een type leer. Vintage leer is in de meeste gevallen geschuurd buffel- of runderhuid dat is afgewerkt met een wax. Dit zorgt ervoor dat het leer een vintage look krijgt. Het leer wordt daarmee robuust, old fashioned en krijgt een gebruikte uitstraling.

   

  Het leer heeft door het schuren een open structuur gekregen en is daarmee ook direct gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Het goed onderhouden van vitage leer is dan ook cruciaal om lang te kunnen genieten van het leer.

   

  Er zijn diverse namen in de omloop voor vitage leer. Enkele bekende voorbeelden zijn; Africa, Concrete, Kenia, Rodeo, Santena en Tara India. 

   

  Vintage leer onderhouden

  Keralux heeft met de Keralux Set Vi (Vintage) een complete set op de markt gebracht voor het reinigen, voeden en berschermen van vintage leer. De set bestaat uit een impregneerspray met UV-filter zodat vocht en vuil minder snel kunnen indringen en het UV-filter voorkomt vroegtijdig verbleken van het leer.

   

  Daarnaast bevat de set de Keralux milde reiniger. Deze milde reiniger is geschikt om verse, in water oplosbare, vervuiling te verwijderen. Deze milde reiniger gebruik je dan ook altijd als eerste. Tot slot bevat deze de Keralux vintage lotion (Vi), deze lotion zorgt voor een goede vochtbalans en brengt voedingsstoffen in het leer. 

   

  Werkwijze vintage leer onderhouden

  1. Stofzuigen van meubel met het meubel opzetstuk van uw stofzuiger.
  2. Meubel reinigen met de keralux milde reiniger, daarna goed laten drogen.
  3. Voed het meubel met de Keralux lotion Vi, ook deze goed laten drogen.
  4. Bescherm het meubel met de Keralux Spray N met UV-filter.

  Wij adviseren om vintage leren meubels elk half jaar te onderhouden.

   

  Vintage leer onderhoud bestellen?

  Bestel hier de complete set om Vintage leer te onderhouden:

  Vintage leer onderhouden

  Vintage Leer onderhouden

   

  Vragen en opmerkingen over het onderhouden van vintage leer kun je hieronder plaatsen.

  News & updates

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »