Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lisah - Maandag 21 Januari 2019

  Bloedvlek verwijderen uit een leren bank, hoe doe je dat?

  Bloedvlek verwijderen uit een leren bank, hoe doe je dat?

  Een ongelukje zit in een klein hoekje, het kan daarom ook zo maar gebeuren dat er een bloed in uw leren bank terechtkomt. Een bloedvlek is altijd erg vervelend, maar er is een oplossing voor.

  Direct aan de slag bij een bloedvlek op leren bank

  Bij verse bloedvlekken moet u direct koud water pakken en de vlek hiermee uitwassen. Probeer het bloed te verdunnen en alle restanten zoveel mogelijk op te nemen. Het leer mag best even nat worden.

  Algemene tips voor bloedvlek verwijderen uit een leren bank:

  • Behandel uw bank altijd van naad tot naad, ga niet alleen op de vlek poetsen. De kans is aanwezig dat de vlek dan zichtbaar blijft.
  • Iedere vlek is anders, de voorbehandeling is van invloed op eventueel wel of niet kunnen verwijderen van vlekken.
  • Probeer daarom alle producten eerst uit op een onopvallende plek voordat u het hele meubelstuk gaat behandelen.
  • Twijfelt u over het gebruik of de aanschaf van een leerbehandeling product? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

  Stappenplan bij bloedvlek verwijderen uit een leren bank:

  Behandeling bij gladde leersoorten: (vol aniline, saddle (gewaxt), gepigmenteerd, semi-aniline, afgedekt leer)​

  1. Algemeen: reinigen met Keralux® intensieve reiniger. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen.
  2. Bij gepigmenteerde leersoorten: nog krachtiger reinigen kan dan met Keralux® ActivePlus P. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen.
  3. Na reiniging het leer weer voeden / beschermen met Keralux® lotion A, S of P

  Behandeling ruwe leersoorten: (nubuck, suède)​

  1. Algemeen: reinigen met Keralux® intensieve reiniger. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen. Schuim en vuil met een licht vochtige doek afnemen. (gebruik gedestilleerd water om kalkranden te voorkomen) 
  2. Laten drogen, leer opruwen met de Keralux® nubuckdoek
  3. Voeden met Keralux® lotion N
  4. Beschermen met Keralux® spray N met UV-filter

  Behandeling ruwe leersoorten: (vintage)​

  1. Algemeen: reinigen met Keralux® intensieve reiniger. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen. Schuim en vuil met een licht vochtige doek afnemen. (gebruik gedestilleerd water om kalkranden te voorkomen)
  2. Voeden met Keralux® lotion Vi voor vintage leer
  3. Beschermen met Keralux® spray N met UV-filter

  Bloedvlek in jouw leren bank? Wees voorbereid!

  Zoals je ziet gebruiken we verschillende producten, afhankelijk van de leersoort. Wij adviseren u daarom altijd tijdig een goede reiniger, beschermer en voedingsproduct voor jouw bank in huis te halen. Hiermee heb je het juiste product in huis, bijvoorbeeld als u een bloedvlek uit uw leren bank wilt halen.

  Bloedvlek verwijderen leren bank, welke leersoort heeft jouw bank?

  Ben je niet 100% zeker van de leersoort van uw bank? Gebruik dan de keuzehulp leder om te bepalen welk type leer jouw bank heeft. Onze keuzewijzer is gebaseerd op de meest gangbare types leer. Twijfel je, neem dan contact met ons op!

  Heb je ervaring met het één van deze producten? Laat een review achter op onze site!

  *Alhoewel onze adviezen zorgvuldig zijn samengesteld, zijn ze geen garantie dat iedere vlek verwijderd kan worden. Bij twijfel contact opnemen.

  News & updates

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »