Wijnvlek verwijderen uit een leren bank? Zo doe je dat!

 • Geplaatst op
 • Door Lisah
 • 0
Wijnvlek verwijderen uit een leren bank? Zo doe je dat!

Wijn gemorst op jouw leren bank? Geen zorgen, de vlek is met de juiste behandeling te verwijderen. Voordat je de wijnvlek aan gaat pakken, is het van belang om vast te stellen welk leer je hebt.

Bekijk onze keuzehulp leder om te bekijken welk leder jouw meubel heeft. 

 

Algemene tips voor wijnvlek verwijderen uit een leren bank:

 • Behandel uw bank altijd van naad tot naad, ga niet alleen op de vlek poetsen. De kans is aanwezig dat de vlek dan zichtbaar blijft.
 • Iedere vlek is anders, de voorbehandeling is van invloed op eventueel wel of niet kunnen verwijderen van vlekken.
 • Probeer daarom alle producten eerst uit op een onopvallende plek voordat u het hele meubelstuk gaat behandelen.
 • Twijfelt u over het gebruik of de aanschaf van een leerbehandeling product? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Stappenplan bij wijnvlek verwijderen uit een leren bank

Behandeling bij gladde leersoorten: (vol aniline, saddle (gewaxt), gepigmenteerd, semi-aniline, afgedekt leer)​

 1. Algemeen: reinigen met Keralux® intensieve reiniger. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen.
 2. Bij gepigmenteerde leersoorten: nog krachtiger reinigen, dit kan met Keralux® ActivePlus P. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen.
 3. Na reiniging het leer weer voeden / beschermen met Keralux® lotion A, S of P

Behandeling bij ruwe leersoorten: (nubuck, suède)​

 1. Algemeen: reinigen met Keralux® intensieve reiniger. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen. Schuim en vuil met een licht vochtige doek afnemen. (gebruik gedestilleerd water om kalkranden te voorkomen) 
 2. Laten drogen, leer opruwen met de Keralux® nubuckdoek
 3. Voeden met Keralux® lotion N
 4. Beschermen met Keralux® spray N met UV-filter

Behandeling bij ruwe leersoorten: (vintage)​

 1. Algemeen: reinigen met Keralux® intensieve reiniger. Hierbij veel schuim maken. Het schuim moet de vervuiling zoveel mogelijk oplossen. Schuim en vuil met een licht vochtige doek afnemen (gebruik gedestilleerd water om kalkranden te voorkomen)
 2. Voeden met Keralux® lotion Vi voor vintage leer
 3. Beschermen met Keralux® spray N met UV-filter

Wijnvlek verwijderen uit leren bank, welke leersoort heeft jouw bank?

Zoals je hebt gezien zijn er voor verschillende leersoorten speciale onderhoudsmiddelen. Om de wijnvlek effectief te verwijderen is het daarom belangrijk dat je vooraf bepaalt van welk type leer de bank is gemaakt.

Ben je  niet 100% zeker van jouw leersoort? Op onze website hebben we een handige keuzehulp geplaatst. Gebruik de keuzehulp leder om te bepalen welk leer de bank heeft. Onze keuzewijzer is gebaseerd op de meest gangbare types leer. Twijfel je, neem dan contact met ons op. 

Heeft de wijnvlek het leer aangetast?

Sommige alcoholische dranken, dus ook rode en witte wijn, kunnen de toplaag van gepigmenteerd leer aantasten. Om deze schade te herstellen kun je gebruik maken van een Colour Repair Kit op maat.

Heb je ervaring met één van deze producten of tips om een wijnvlek te verwijderen uit een leren bank? Laat een review achter op onze site!

 

*Alhoewel onze adviezen zorgvuldig zijn samengesteld, zijn ze geen garantie dat iedere vlek verwijderd kan worden. Bij twijfel contact opnemen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.