Stappenplan voor een stoffen bank reinigen

  • Geplaatst op
  • Door Lisah
  • 0
Stappenplan voor een stoffen bank reinigen

Af en toe je stoffen bank reinigen is goed om er lang van te kunnen genieten. Hoe je dit doet? Wij hebben een stappenplan om je stoffen bank te reinigen.

Stappenplan voor een stoffen bank reinigen 

Iedereen heeft wel stoffen meubels in huis. Een stoffen bank, fauteuil of een stoel. Ook stoffen meubels verdienen aandacht zodat ze langer mooi en schoon blijven. Af en toe jouw stoffen bank reinigen is goed om lang van de bank te kunnen genieten. Hoe je dit doet? Wij hebben 5 tips om jouw bankstel een opfrisbeurt te geven.

 

Allereerst zijn er een aantal zaken waar je niet veel aan kunt doen bij een stoffen bank. Een stoffen bank zal iets verzakken en plooien, afhankelijk van het type stof en vulling. Dit is normaal omdat de stof bij aankoop vrij strak en weinig doorleefd is. Om ernstige plooivorming, verzakking en niveauverschillen te voorkomen is het handig om de kussens regelmatig op te schudden en niet altijd op dezelfde plek te zitten. Tot slot is het belangrijk om je stoffen bank niet in direct zonlicht of dicht bij een warmtebron te zetten. Dit voorkomt, net als het wekelijks stofzuigen van je bank, verkleuring van de stof.

 

Hoe reinig je een stoffen bank?

1.    Beoordeel welke stof de bank heeft

Houd er bij het gebruik van onderhoudsmiddelen rekening mee dat niet iedere stoffen bank gelijk is. Er zijn daarom speciale onderhoud tips voor de stoffen bankstel en de bijbehorende schoonmaak producten. Elk materiaal reageert anders op bepaalde middelen. Voordat je begint met schoonmaken, is het daarom belangrijk om te bepalen welke stof op uw bank zit. Volg het keuzehulp stappenplan op onze website en bepaal welk onderhoudsproduct bij jouw textiel past. Deze textielwijzer is gebaseerd op de meest gangbare types textiel. Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

 

2.    Maak de bank stofvrij

Voordat je de stoffen bank gaat reinigen, is het belangrijk dat de bank stofvrij is. De bank kan relatief gemakkelijk stofvrij worden gemaakt met de stofzuiger. Gebruik hiervoor het mondstuk dat bedoeld is voor meubels en controleer of het geen uitsteeksels bevat, die in de stof kunnen haken.

 

3. Stoffen bank reinigen met een geschikt onderhoudsmiddel

Tip: Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Ben je niet 100% zeker of een product gebruikt mag worden? Test het dan eerst op een minder zichtbare plaats.

De reiniger spuit je op de bank en/of vlekken. Laat de spray altijd een tijdje inwerken en neem het dan af met een schone doek. De spray verwijdert vuil en vlekken grondig. Op onze website vind je een ruim assortiment textiel reinigers en beschermers. Bekijk hier onze textiel reinigingsproducten. Direct reinigen en impregneren? Bekijk dan ook onze Textile Care Kit.

 

4.    Laat de stoffen bank een tijdje drogen

Laat de bank goed drogen – het liefst natuurlijk. Dit proces kan je versnellen door ramen en deuren te openen om zo het huis goed te ventileren.

 

5.    Stoffen bank nabehandelen met een protector

Na reinigen van de stoffen bank, behandel je deze preventief met een textiel protector. U beschermt hiermee de stof tegen de meeste vlekken op olie-,vet- en waterbasis. Zo krijgen vlekken van bijvoorbeeld eten of drinken minder kans om door de stof heen te dringen en blijvende vlekken te veroorzaken.

 

Tip: Ook een nieuwe stoffen bank beschermt je tegen ongelukjes gebaseerd op water, olie of vet door deze te behandelen met een textiel protector

 

Heb je ervaring met een product of nuttige tips voor een stoffen bank reinigen/impregneren? Laat een review achter op onze site!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.