In 4 stappen een leren bank reinigen

  • Geplaatst op
  • Door Lisah
  • 0
In 4 stappen een leren bank reinigen

Een leren bank is populair en tijdloos, bovendien straalt leer luxe uit in de kamer. Maar om deze leren bank mooi en stijlvol te houden is het wel belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt. Wees gerust! Je leren bank reinigen is gelukkig niet zo moeilijk als men soms doet vermoeden. Het is belangrijk dat u de juiste materialen bij de hand houdt en de volgende vier simpele stappen opvolgt.

Waarom een leren bank reinigen en beschermen?

Leer is een natuurproduct en gaat daardoor altijd licht plooien. Bij aanschaf van het zitmeubel is het leer vrij strak en weinig doorleefd. De stramheid van de vering en de vulling neemt in het begin snel af, waardoor het leer begint te plooien. Dit hoort nu eenmaal bij leer en maakt een leren zitmeubel juist mooi! Dagelijks gebruik zorgt ervoor dat het leer te lijden heeft. Denk aan spijkerbroeken die kleur afgeven en huisdieren die op uw leren bank liggen met name het huidvet van huisdieren kan ernstige schade aan het leder toebrengen. Wanneer een leren bank al wat ouder is en u ziet ondanks uw goede zorgen dat het leder best een intensieve opknapbeurt kan gebruiken. Je wilt jouw leren bank schoonmaken en dat kan in vier eenvoudige stappen.

Leren bank reinigen, hoe werkt dat eigenlijk?

 

Stap 1: Beoordeel welk leer de bank heeft

Er zijn een heleboel verschillende onderhoudstips voor een leren bankstel en voor de bijbehorende schoonmaak producten. Houd er bij het gebruik van onderhoudsmiddelen rekening mee dat er verschillende soorten leer zijn, en dat ieder materiaal anders reageert op bepaalde middelen. Bekijk onze keuzehulp leder om te bekijken welk leer uw bank heeft. Onze keuzewijzer gebaseerd op de meest gangbare types leer. Twijfel je, neem dan contact met ons op.

 

Stap 2: Stof en vuil verwijderen

De allereerste stap van het leer reinigen, is het verwijderen van stof en los vuil. Je kunt dit het beste met de stofzuiger doen. Vaak hebben stofzuigers ook speciale opzetstukken zodat je ook gemakkelijk tussen de kussens kunt komen. Heb je losse kussens? Haal deze er dan helemaal uit, zodat alles stof en vuil vrij is. Tijdens het verwijderen van het stof en vuil heb je waarschijnlijk al gezien welke plekken van het meubel het meest vervuild zijn. Dit zijn de plaatsen die je straks extra aandacht moet geven.

 

Stap 3: Leren bank schoonmaken

Wanneer de bank stof en vuil vrij gemaakt is, kun je de leren bank reinigen met een geschikt onderhoudsmiddel. Ben je niet 100% zeker dat een product gebruikt mag worden? Test het dan eerst op een minder zichtbare plaats. Een milde en veilige voor alle ledersoorten is de ‘Natural leather cleaner’. Deze cleaner reinigt effectief en verwijdert o.a. vlekken en oude, vervuilde lagen ledercrème. 

Leren bank reinigen met Leather Cleaner + Leather care & color

Leren bank reinigen met leather care & color + Natural leather cleaner

 

Stap 4: Leer beschermen

Nadat het vuil verwijderd is met de cleaner, is het tijd om uw leren bank te verzorgen en te beschermen. De ‘Leather Care & Color’ is een optimaal verzorgende en bijkleurende ledercrème. De kleur van het leder frist weer op en hierdoor blijft het leer zacht en soepel. 

Geschikt voor alle leersoorten, maar NIET voor geschuurde/velours leersoorten zoals nubuck, suède of pilotenleder.

 

Algemene onderhoudstips leren bank

Wij adviseren om de behandeling 3 keer paar jaar te herhalen. Daarnaast kun je uit voorzorg de leren bank zoveel mogelijk uit het directe zonlicht houden, niet in een ruimte met droge lucht zetten en zet de leren bank niet naast een centrale verwarming. Zo zorg je ervoor dat de bank geen barstjes gaat vertonen en flets wordt. Op onze website hebben wij een ruim assortiment leer reinigers en beschermers. Bekijk onze leer onderhoud producten.

Heb je ervaring met één van deze producten of nuttige tips bij het reinigen van de bank? Laat een review achter op onze site!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.