Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Zondag 24 Mei 2020

  Hout impregneren

  Hout impregneren om houten meubels in topconditie te houden.

  Houten meubels moet je impregneren om er lang van te kunnen genieten. Het impregneren van houten (tuin)meubels is essentieel om ze te beschermen tegen ongewenste effecten van buitenaf, zoals vocht en warmte. Het voorkomt vlekken en verbetert de slijtvastheid. Het impregneermiddel dringt diep door in het hout en voorkomt verkleuring en zorgt ervoor dat het hout in topconditie blijft. Het impregneren van hout kun je prima zelf doen, het is alleen wel goed om te weten of je hout is behandeld of niet.

   

  Behandeld of onbehandeld hout impregneren?

  Voordat je hout kunt impregneren moet je eerst weten of het hout is behandeld of niet, omdat je behandeld hout met andere producten impregneert dan onbehandeld hout. Indien het hout is behandeld met olie dan is zijn er 3 opties beschikbaar. Voor hout in de olie met een witte uitstraling is er GreenFix White, voor hout in de olie met een grijze uitstraling is er GreenFix Grey en voor overige hout in olie is er kleurlozeGreenFix.

  Greenfix is een kleurverdiepende olie. Beschermt hout tegen vocht en warmte, voorkomt vlekken en verbetert de slijtvastheid.

   

  Onbehandeld hout impregneren

  Onbehandeld hout kun je het beste behandelen met Natural wood sealer. Natural wood sealer is een watergedragen kleurloze impregneerolie voor alle onbehandelde of gebeitste houtsoorten. De natuurlijke houtkleur blijft na behandeling nagenoeg behouden. Biedt optimale bescherming tegen water, olie en vet.

  Specifiek voor onbehandeld tropisch hardhout zoals teak en acacia is GreenFix bruikbaar. Greenfix is ook bruikbaar op overig onbehandeld hout.

   

  Hout reinigen en impregneren in één set

  Omdat het vaak voorkomt dat behandeld hout met olie zowel gereinigd als geïmpregneerd moet worden is dit in één combinatie set te verkrijgen. De wood care kit greenfix bevat als reiniger de natural wood cleaner en de kleurloze GreenFix als impregneermiddel.

  Hout impregneren

  Onbehandeld hout impregneren met de wood care kit natural wood sealer. Een set bestaande uit een effectieve reiniger, een beschermingsproduct en een verzorgingsproduct speciaal voor onbehandelde houten meubelen.

  hout impregneren met natural wood sealer

   

  Ben je te laat? En heb je al vlekken?

  Dan kun je deze het beste proberen te reinigen met een krachtige cleaner. De Power Cleaner is een extra krachtige reiniger en ontvetter voor hout afgewerkt met lak, was, olie, wasolie, alsmede onbehandeld hout.

   

  Andere producten om hout te behandelen.

  De producten op meubelonderhoud.nl zijn geselecteerd op de afwerking van het hout. Zo is er onderscheid gemaakt tussen de volgende afwerkingen; onbehandeld hout, geolied hout, mat gelakt hout, hoogglans gelakt hout, zijdeglas gelakt hout, hout met een waslaag, zijdemat hout, en tropisch hardhout. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of stel de vraag hieronder. Wij helpen u graag.

  News & updates

  Recente artikelen