Old Saddle Wax wordt vervangen door Leather Care & Color

Old Saddle Wax wordt vervangen door Leather Care & Color

Old Saddle Wax is niet langer leverbaar. Dit artikel is door Oranje Furniture Care uit het assortiment gehaald. Leather Care & Color is het alternatief.

Bekijk hier leather care & color.

Bekijk hier alle Saddle leer producten

 

Productinformatie leather care & color
Een onderhoudsmiddel en bijkleurmiddel op basis van een wasemulsie voor schapenleder en “Old Saddle” leer.
Verkrijgbaar in de kleuren bordeaux, lichtbruin, middenbruin, donkerbruin, roodbruin, donkerblauw, olijfgroen en zwart.
Old Saddle Wax camoufleert kleine krasjes, biedt lichte bescherming, verlengt de levensduur en frist het leder compleet weer op. Old Saddle Wax voedt het leer, geeft bescherming tegen o.a. transpiratievocht, verlengt de levensduur van het leer en heeft een licht kleurherstellende werking (tijdelijk).
Old Saddle Wax is ook geschikt voor het onderhoud van bruin gedekverfd leer of semi-aniline leer. Bij het maken van de juiste kleurkeuze behoeft de kleur van de Old Saddle Wax niet 100% aan te sluiten bij de kleur van het leer. Uiteraard moet de gekozen kleur wel enigszins in de buurt komen.

Verwerkingsadvies
Gedekverfd leer of semi-aniline leer indien nodig eerst voorbehandelen met Lederrein. Bij gebruik op schapenleer of “Old Saddle” leer voorbehandelen met Natural Leather Cleaner.
Old Saddle Wax met een zachte schone doek dun aanbrengen op het droge leder en goed over het oppervlak verdelen. Kleine oppervlakken behandelen en direct goed uitwrijven. Het leer wordt direct donkerder van kleur, maar na droging (ongeveer 30 minuten) verdwijnt dit.
Na droging nog even met een schone doek nawrijven. Indien nodig de behandeling nogmaals herhalen. Schapenleder en “Old Saddle” leer ongeveer 4 tot 6 keer per jaar dun onderhouden.

 

Old Saddle Wax is niet langer leverbaar. Dit artikel is door Oranje Furniture Care uit het assortiment gehaald. Leather care & color is het alternatief.

Reacties

  1. Leon Leon

    De vervanger vindt u hier: https://www.meubelonderhoud.nl/leather-care-color.html?id=75834374&quantity=1

  2. Marianne luijmes Marianne luijmes

    Old saddle wax is vervangen.wij zoeken een vervanger. Kleur roodbruin .wat zijn de kosten..?

  3. H.M.Triel H.M.Triel

    Wij zijn op zoek naar Old Saddle Wax, of zijn vervanger, Donker Bruin. Kunt U leveren en wat zijn de kosten.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.