Meubelonderhoud.nl in de Telegraaf

  • Geplaatst op
  • Door L. Jansen
  • Geplaatst in Telegraaf
  • 0
Meubelonderhoud.nl in de Telegraaf

MeubelOnderhoud.nl stond met een informatief artikel in de telegraaf

"Daar knapt leer van op

Het verbaast me dat ik elke week een vraag krijg over onderhoud van lederen meubels. Want leer is een van de meest onderhoudsvriendelijke producten.

Kort na ons huwelijk in 1978 kochten mijn vrouw en ik een leren bankstel. Een kwart eeuw later verkocht ik deze bank via speurders.nl. We kochten een stoffen bankstel. Daarvan heeft vooral mijn vrouw nog steeds spijt.

Er zijn allerlei tips om leer te onderhouden: gedestilleerd olijfolie, azijn. Kale plekken worden soms bijgekleurd met schoencrème. Ik zeg: niet doen. Ik herhaal: niet doen!

Bij meubelzaken kunt u allerlei prima reinigingsmiddelen kopen. Fabrikanten zeggen vaak dat u uw bankstel vier keer per jaar een grote beurt moet geven. Complete onzin, tenzij een meute jachthonden de bank terroriseert. Wij hebben de bank in 25 jaar circa vijftien keer schoongemaakt en toen we hem verkochten, was hij nog prachtig. Wel met slijtageplekken, maar dat hoort bij leer. In die kwart eeuw zijn er toch veel snacks, liters jenever, cola, bier en wijn op ons bankstel terechtgekomen.

U kunt de reinigingsmiddelen ook op internet bestellen, bijvoorbeeld bij meubelonderhoud.nl. Dat is de website van het bedrijf Oranje in Oldenzaal. Je hebt Lederrein, dat oppervlakkige vlekken en vuil uit het leer verwijdert. Het dient ook als voorbehandeling als u het leer intensief gaat reinigen. Het bedrijf verkoopt Lederplus in dertig verschillende kleuren. Het heeft een licht kleurherstellende werking. Met Aquacolor kunt u verschoten of gecraqueleerd leer opfrissen. Het is handiger om meteen een leather protection set te kopen, een complete set voor onderhoud, bescherming en reiniging. Zo'n set bevat een flesje kleurloze leerbeschermer, reiniger in een flesje en een spons. Let op: u heeft er veel van nodig, want als u tijd geen onderhoud heeft gepleegd, trekt het er makkelijk in. Zo zijn er allerlei andere middelen om uw bankstel weer als nieuw te krijgen. Leather Crack-fix voorkomt het 'kraken' van leer. Ink remover zal in de meeste gevallen balpeninkt verwijderen.

Op de site van het bedrijf vind je adviezen, maar er zullen andere websites zijn die dezelfde informatie geven. Het onderhoud van een flinke lederen bank duurt uren, maar uw leer knapt er enorm van op."

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.