Home    Hout onderhoud  Naturel woodsealer
Naturel woodsealer

Naturel woodsealer


Een nagenoeg kleurloze afwerkolie (voor onbehandeld hout) fles5 sterren op basis van 1 reviews

5 stars
Euro 11.95

Naturel woodsealer


 

Verpakking:
250 ml fles of 1 liter blik

Onbehandeld - Behandeld eiken

Productinformatie
Een gebruiksklare watergedragen impregneerolie voor binnen die het hout nauwelijks doet verkleuren. Laat na 2 behandelingen een nagenoeg onbehandeld effect achter! Geeft het oppervlak een optimale bescherming tegen water, vetten en olie.
Natural woodsealer is dus geen onderhoudsproduct, maar puur en alleen een afwerkingsproduct voor onbehandeld hout! Ook uitermate geschikt voor onbehandeld stijgerhout.

Natural woodsealer is niet vergelende polyurethaan olie die geschikt is voor het natuurlijk afwerken/beschermen van alle onbehandelde houtsoorten (o.a. teak, eiken, etc.). Te gebruiken op o,a. meubelen, parket en vloerdelen. Door de hoge slijtvastheid en de goede waterafstotende/impregnerende eigenschappen is het uitermate geschikt voor (salon)tafels en parket.
Verbruik (richtlijn): ± 10 m2 / per liter. Houdbaarheid: 2 jaar, mits bewaard in een goed gesloten verpakking op een koele en droge plek (vorstvrij).

Verwerkingsadvies
Natural Woodsealer nooit op natte ondergronden verwerken!!
Voor gebruik het hout goed schuren en zeer goed stof- en vetvrij maken met bijvoorbeeld Woodclean van Oranje BV.
De olie bij voorkeur verwerken in ruimtes van ongeveer 15 - 20 graden Celsius. De olielaag onverdund aanbrengen middels een kwast, of roller en het teveel aangebrachte verwijderen met een doek. Blijkt na droging (ca. 3 uur, maar dit is mede afhankelijk van de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en aangebrachte hoeveelheid) dat de eerste laag het hout iets opgeruwd heeft, dan de eerste laag (na droging van ca. 3 uur) licht op schuren met fijn schuurpapier (P240 tot P360). Vervolgens de tweede laag aanbrengen volgens de eerder genoemde methode.
Tip!: Nieuw hout altijd voorzien van minimaal 2 lagen olie, hoe meer lagen Natural Woodsealer aangebracht worden, hoe intensiever de glansgraad van het oppervlak wordt, echter hoe beter het beschermingsniveau!

Nabehandeling/onderhoudsadvies :
Mat Polish als onderhoudsmiddel gebruiken (2 tot 3 per jaar).

 

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: 5 stars

5 stars | 2012-02-16 | Huib Heldens Bot Meubelen Hoogkarspel

Ondbehandeld notenhoutGeweldig materiaal om te gebruiken bij notenhouten bovenbladen. Na behandeling krijgt u absoluut geen kringen in de bladen. Ideaal voor bijvoorbeeld KARAT meubelen